Playmobil ordelijk houden

Ik heb verschillende opruimsystemen uitgeprobeerd om die berg playmobil opgeruimd en overzichtelijk te houden, maar tot nu had ik het nog niet gevonden.

In het begin werd alles terug uit elkaar gehaald en in de doos terug gestoken, maar dat was onbegonnen werk, want ze had altijd onze hulp nodig als ze er mee wilde spelen, en het duurde dan een eewigheid voordat ze kon beginnen spelen, vaak was haar interesse al terug weg tegen dat we het ineen hadden staan. En ook hadden we niet altijd de tijd daarvoor.

Toen we dat opgaven lag alles door elkaar in een grote kist, dat was nog minder. Want nu speelde ze helemaal niet meer omdat ze totaal niks meer terug vond.

Nu denken we het gevonden te hebben. De grote stukken blijven gewoon opgebouwd in de kast in de speelkamer staan, en de kleine losse dingen worden per speelset, of als het kleine setjes zijn per compartiment (de doosjes hebben tussenschotjes) opgeborgen in doorzichtige dozen. Bovenop de doos heb ik een prentje geplakt van de speelset, en bij de grote speelsetjes heb ik aan de onderkant een prentje geplakt van de inventaris.

Voor de geïnteresseerden, de bakjes zijn de KRUS bakjes uit de Ikea. Ik heb de 24x14x10 en de 24x19x7 genomen, die laatste zijn eigenlijk het handigste.

  1. Dit is wel een mooie, nette oplossing.
    Ik stop hier ook alles terug in de kartonnen doos. Maar inderdaad een heel karwei.

  2. Leuk gedaan. Als ik ooit tijd heb, ga ik dat ook zo doen. Merci voor de foto’s. Groetjes Ilse

  3. Indrukwekkend netjes, het lijkt mij een heel efficient systeem, als het wordt volgehouden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s