1-0 voor mama en papa

Gisteren was ze haar boterhammetje met vlees aan het eten. We hadden het brood in blokjes gesneden. Normaal geven we haar dan alle blokjes ineens en haalt ze er al het vlees van tussen en eet de rest dan niet op.

Nu wilden we het eens anders aanpakken, ze kreeg van ons 1 stukje. Ze haalde het vlees er meteen tussenuit. En vroeg achter het tweede. Ik zei dat ze eerst het brood ook moest opeten voordat ze een volgend stukje kreeg. Dat ging goed tot het derde stukje. Toen wilde ze het brood niet opeten. Met als gevolg kreeg ze ook geen vierde stukje.

Toen was het natuulijk kermis. Wenen en kwaad worden. Dus doen we zoals ons gezegd is. Boterham weg, en Emma uit de stoel. Dat vond ze ook goed en begon wat te spelen.

5 minuten later kwam ze een koekje vragen. Natuurlijk kreeg ze een nee van onze kant, “want je hebt je boterham niet opgegeten” hebben we nog uitgelegd . Even later wilde ze appelsap. Weer het zelfde antwoord van ons.

Even later zijn we onder ons tweetjes in bad geweest. En tijdens het afdrogen vroeg ze me heel lief of ze nog boterham kreeg. 1 keer mogen we een herkansing geven. En dus toen we beneden kwamen heb ik haar terug in haar stoeltje gezet en heeft ze haar boterham gekregen en helemaal tot de laatste kruimel opgegeten.

Voila 1-0 voor mama en papa. Ze heeft dan ook een magneetje op haar beloningsbord mogen plakken, en dat vond ze ook een feest. Ze glunderde van trots.

Advertenties

 1. Dat hebben jullie helemaal volgens het boekske gedaan. Het klinkt allemaal zo simpel en evident, maar dat is het natuurlijk niet. Consequent zijn is vaak zo moeilijk.

 2. dat wegnemen werkt hier ook het beste
  in de herkansingen ben ik veel strenger dan wederhelft…

  volhouden is de boodschap en wees ook maar trots op jezelf!

 3. Supergoed!
  Nora wegnemen als ze kwaad wordt, doen wij nog maar sinds kort (omdat ze extreem snel en erg kwaad wordt sinds ze zo moe is door school) en dat werkt inderdaad wel (een beetje).

  Groentjes-eten was hier vanmiddag alweer een klein succesje, met de gezichtje-maken-truuk en met veel engelengeduld.

  Volgend jaar kunnen we ons waarschijnlijk nog nauwelijks herinneren dat onze meisjes ooit zo slecht aten šŸ™‚

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s