Ontluiken van duidelijke karaktertrekjes

Emma is een type dat altijd eerst even de kat uit de boom kijkt voordat ze zelf ook mee doet met een activiteit. Dat hebben we vooral gemerkt uit de bevindingen van de onthaalmoeder. Als ze een spelletje gaan doen wil ze nooit meteen meedoen. Ze moet eerst even alles vanop een afstandje bekijken en komt er dan toch bij. Misschien een klein onzeker kantje van haar. Maar dat zal waarschijnlijk nog wat te vroeg zijn om dat nu al te zeggen.

Maar we zien het bij het puzzelen ook wel een beetje. Als ze de puzzel vanbuiten kent, doet ze die heel graag alleen. En mag je haar ook absoluut niet helpen. Maar als ze de puzzel nog niet goed kent of hij is nog een beetje moeilijk voor hare leeftijd dan staat ze constant met het puzzelstukje bij je, omdat ze wil dat je het dan voor haar doet. Terwijl ze het soms best kan als ze even probeert. Ik herken wel een beetje mezelf daarin, dus van vreemden zal ze het niet hebben.

Maar we proberen haar zoveel mogelijk aan te moedigen door zoveel mogelijk tralala te maken als ze de puzzel afheeft (klappen en bravo roepen), en als ze een stukje niet gelegd krijgt, dan helpen we haar zonder er een woord aan vuil te maken. Ik ga haar ook absoluut niet pushen, omdat ik haar niet het gevoel wil geven dat ze echt alle stukjes zelf moet kunnen leggen om het goed te doen. Zo geniet ze ook echt van het puzzelen, en dat vind ik uiteindelijk nog het belangrijkste…

Advertenties

 1. Hmm, ze heeft gewoon wat bevestiging nodig, jouw meisje! En denk wel dat het normaal is dat ze wat afwachtend is, ze ontdekken ook zoveel nieuwe dingen op die leeftijd. Uiteindelijk doet ze toch mee en dat is wat telt. Vind het trouwens ferm dat ze al zo puzzelt, er zijn kindjes van 3 die nog niet eens een legpuzzel kunnen maken.
  En jouw Emma’tje moet nog 2 worden.
  Ze is echt een grote, mooie meid geworden.

  Nog enkele weekjes en wij verhuizen ook naar de andere kant van het kanaal!

  Veel liefs ons

 2. Ja, ik vind het ook echt flink van haar. Daarom dat ik er ook niet echt mee bezig ben, en haar ook niet probeer te verbeteren. Ik vind het belangrijk dat ze zich kan ontwikkelen op haar eigen tempo.

  Amai gaan jullie dit jaar al verhuizen? Dat is vlot gegaan hé. Wel tof hé dat jullie dan om het hoekje gaan wonen. Nog even en dan kunnen Gitte, Marit en Emma fijn samen spelen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s